Pagina's

vrijdag 13 september 2019

THEMA: IK EN MIJN KLAS (09.09.2019 - 13.09.2019)


WEEKVERSLAG: 09.09.2019 – 13.09.2018
THEMA: IK EN MIJN KLAS

Maandag 09.09.2019
Vandaag hadden we een extra dagje vrij o.w.v. een pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Dinsdag 10.09.2019
We leerden het liedje ‘grote blokken’ tijdens een spelletje waarbij we om beurt een toren mochten maken en hem dan weer mochten omgooien.
De juf speelde met ons op de blokkenmat en op die manier leerden we om mooie torens en bouwwerken te maken. 








Na de speeltijd gingen we turnen met meester Chris. Namiddag mochten de 3-jarigen een blokkentoren stempelen m.b.v. een blokje en verf.

 









Woensdag 11.09.2019
Vandaag deed de juf de zandbak open. Wat vonden we dat fijn! De juf maakte wel een duidelijke afspraak: ‘niet met zand gooien.’ Want zand in de oogjes krijgen is echt niet fijn!



De 2,5- jarigen mochten afdrukken maken van blokjes door te stempelen. 



Er waren ook nog 3-jarigen die de blokkentoren mochten stempelen.

  






Donderdag 12.09.2019
Vandaag stond de poppenhoek in de kijker. De juf reikte ons wat spelideeën aan en leerde ons ook hoe we alles weer netjes moeten opruimen a.d.h.v. de foto’s op de lades.



Namiddag leerden we tijdens sociale vaardigheden over hoe we kunnen telefoneren naar elkaar: naar wie kunnen we bellen, wat kunnen we vertellen…? Op het moment zelf waren ze wat verlegen, maar nadien in de poppenhoek waren er toch enkele kleuters die een telefoontje waren aan het doen.




Vandaag mochten we bij de juf ook blokkentorens maken a.d.h.v. een voorbeeld. De juf maakte een torentje en wij mochten net dezelfde maken. Best een moeilijke opdracht, maar de meeste kleuters slaagden er toch in.

 


Ook werd er nog gespeeld in de hoeken en aan de tafels.




Donderdagavond mochten onze mama's en papa's naar de school komen voor een klassikale infoavond. Ze kregen uitleg over wat wij doen in ons klasje en mochten ook vragen stellen aan de juf.

Vrijdag 13.09.2019
Vandaag mochten andere kleuters een blokkentorentje nabouwen a.d.h.v. een voorbeeld.




We speelden natuurlijk ook aan de tafels en in de hoeken.




We keken ook naar het digitaal verhaal ‘Netjes opgeruimd’ van Musti.

Het was een fijne maar vermoeiende week! Op het einde van de week waren er veel kleuters moe van het spelen en werken in ons klasje. Goed uitrusten in het weekend is de boodschap en dan zijn we maandag hopelijk weer allemaal fit!




EINDE






Geen opmerkingen:

Een reactie posten